Antinutritional factors for ruminant
DOI:
https://doi.org/10.21708/avb.2010.4.3.1818Abstract
The presence of anti-nutritional factors in food is a reflection of the chemical warfare that exists between higher plants and herbivorous animals. Progresses, several substances of secondary metabolism of plants has been used as a defense against herbivores. Polyphenolic compounds, TPD and enzyme inhibitors contribute to promote organic imbalances in animals and prevent the use of vegetative parts of plants. However, strategies are used by animals, both at the cellular and behavioral, to prevent intoxication or reduce its negative effects. The interactive effects between the rumen microorganisms and anti-nutritional substances allow the intake of a variety of plant species and ruminants becomes resistant to relatively high concentrations of some anti-nutritional factors. However, due to the physical, chemical and biological characteristics of the rumen, some anti-nutritional substances is enhancing the effects. Keywords: Gossypol, lignin, linamarin, saponin, tanninDownloads
Published
Issue
Section
License
Autores que publicam na Acta Veterinaria Brasilica concordam com os seguintes termos: a) Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista. b) Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista. c) Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).