Use of essential oils in the diet of pigs instead antimicrobial
DOI:
https://doi.org/10.21708/avb.2010.4.2.1754Abstract
The use of antibiotics as growth promoters began to be perceived as a risk factor for human health, mainly due to two challenges, the presence of residues of antibiotics in meat, eggs and milk and the induction of cross-resistance to pathogenic bacteria for humans. Thus, researchers have sought new alternatives that will replace the use of antibiotics. Essential oils become a viable alternative by reducing bacterial growth causing bacteria which produce toxins to use the energy to remain viable, leaving little or no energy for the production of toxins and providing a healthy environment in the gastrointestinal tract of the animal. Keywords: Bacteria, growth promoter, pigletsDownloads
Published
Issue
Section
License
Autores que publicam na Acta Veterinaria Brasilica concordam com os seguintes termos: a) Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista. b) Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista. c) Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) a qualquer ponto antes ou durante o processo editorial, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado (Veja O Efeito do Acesso Livre).